maandag 27 november 2017

26: Koarnjum CD Presentatie

Zondagmiddag 26 November waren we te gast bij Hynstewaed zestien die hun eerste CD presenteerden. Via onze goede vriendin Marie Dijkstra konden we deze middag meegenieten van prachtige vrolijke muziek met uitstekende mucici waarvan enkelen meerdere muziekinstrumenten konden bespelen. 
Filmlink complete middag KLIK HIER 

Filmlink CD-nummers KLIK HIER

Filmlink nummers na de pauze  KLIK HIER

FILMLINK TOEGIFT KLIK HIER


FOTOLINK KLIK HIER


We waren 15.00u in de TĂșnmanswente te Coarnjum want we hadden de filmapperatuur meegenomen en die moest vooraf een goed plekje hebben. We kregen een mooie ronde statafel ter beschikking met een opstapje ervoor zodat de camera lekker hoog kon staan. De microfoon kon mooi los van de camera want we hadden onze filmuitzet uitgebreid met een microfoonstandaard waardoor er geen bijgeluiden van de camera hoorbaar zouden zijn.

Hynstewaed is een folkgroep uit Stiens die bestaat uit Freek Span, Lolle van Houten, Arend Jan Faber, Yvette Nijboer en Marie Dijkstra.  De eerstgenoemde beide heren richtten in 2016 deze groep op.  De naam van de groep doet wat vreemd aan maar deze is ontleend aan de straat van de locatie, een ruimte in de oude noodslachterij waar iedere woensdag werd gerepeteerd. Maar die locatie is inmiddels veranderd, inmiddels wordt gerepeteerd in een nieuwe locatie. Een blokhut bij 1 van de leden, de naam van de groep zal misschien binnenkort nog veranderen in Blokhut zestien of zoiets??We hadden het goed deze middag, drankjes waren allemaal op kosten van de groep en ze deelden ook nog de nieuwe cd na afloop uit aan alle belangstellenden. En natuurlijk een prachtige portie muziek werd geconsumeerd!  Het eerste deel van de middag bestond uit het spelen van de nummers die op de CD voorkomen. Dit waren 'Sonny', 'The Januari Man', 'Gold en Silver Days',  'The Massacre of Glencoe' en 'But for Ireland I'd not tell her name'. De muziek werd afgewisseld door info en een gezonde dosis humor, het was een hele gezellige middag!!

In de pause moesten diverse stoelen worden verplaatst om mensen de toegang tot de bar te geven, het was echt propvol! Na de pause speelde de band nog een aantal nummers met als toegift het prachtige nummer van Paul mc. Cartey: Mull of Kintyre waarbij het publiek helemaal los kwam! Bij dit laatste nummer kwam het prachtige doedelzakspel van Marie Dijkstra (..die ook dwars- en Ierse fluit speelde) prima tot zijn recht. 

We hebben genoten van een prachtige muziekmiddag met hele mooie en speciale muziek! En...het was vrolijk en gezellig!

Wie de CD wil hebben kan contact opnemen via de faceboekpagina van de band: Hynstewaed Zestien.


En nog een bosje bloemen van ons!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten