zondag 5 november 2017

04: Pingjum 'Ljochtkuier'

Filmlink KLIK HIER  ( Ruim 17 min.)

Fotolink KLIK HIER   ( Ruim 80 foto's)

PINGJUM:  Vorig jaar werd de eerste editie van de Ljochtkuier van Pingjum georganiseerd. Op het laatste moment konden we daar destijds nog heen om een filmpje te maken en natuurlijk zelf mee te genieten van alles wat de organisatie had bedacht. En dat wat veel....heel veel, ondanks dat het de eerste keer was werd het één van de toppers onder de nachttochten. Veel muziek, oa. een geweldige gitaargroep en veel theater, vele vuurkorven en ontelbare (waxine) lichtjes sierden de route. We maakten ook nog een buiteling mee van een koe die in de sloot terecht kwam (...maar daar gelukkig ook weer uitkroop)...zie ons filmpje van vorig jaar op deze site.Dit jaar dus weer naar Pingjum, weer bepakt en bezakt met filmattributen. Start was in het dorpshuis van Pingjum waar vanaf 18.30u gestart kon worden. voor de eerste groep. Vorig jaar was het erg druk bij de start en iedereen kon meteen weg, nu dus in groepen en dat ging aanzienenlijk beter. Men kon starten op de 8 en de 14 km.


We waren er om 18.00u. even een bakje koffie, melden bij Marina Scheffer voor de kaarten ed. en al snel gingen we naar buiten om de eerste groep te filmen. Er deden zo'n 700 wandelaars  mee allemaal een hart dat vol verwachting klopte!


Het werd een mooie...zo niet mooiere editie van de Ljochtkuier! De organisatie had er weer alles aan gedaan om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen. De eerste groep ging dus om half 7 weg en de laatste om en nabij 8 uur. Een groepje lopers waaronder wij liep in het begin al verkeerd en kwamen aanvankelijk niet door het prachtig versierde dorp. Er was een wedstrijd aan de mooist versierde straat en de mooiste kleding verbonden. Dit zorgde voor veel mooie creaties en iedereen zag de ogen uit! Maar voor ons dus eerst op de route komen en dat gebeurde na een kilometer of 3. Het niet gelopen stuk door het dorp hebben we na afloop nog deels gelopen.

Het regende wat in het begin maar later werd en bleef het gelukkig droog. Prachtige attracties tijdens pauzes! Die staan allemaal op film, dus bekijk die maar eens. Aan de finish speelde die fantastische gitaarploeg weer die vorig jaar onderweg speelde. Eerlijk gezegd vonden we de gitaristen beter tot hun recht komen in die pauzelocatie dan in het drukke dorpshuis waar ze minder goed te horen waren door alle geroezemoes! Want het was vreselijk druk na afloop...iedereen dacht zeker een kans op de prijs te maken voor de mooiste creatie! Maar...bekijk de film maar eens, we hebben ook nog foto's die we maandagavond op de site plaatsen. Hier zijn ook foto's in verwerkt van Anna Brinksma die nog foto's heeft genomen op plekken waar wij niet zijn geweest door het foute lopen...DUS...lenen van Anna die prachtige plaatjes heeft gemaakt en inmiddels al naar ons toe heeft gestuurd.

Een prachtige editie van de Ljochtkuier!! Bedamkt organisatoren en graag weer tot volgend jaar!!Ons programma:  18 November Workum FLAL;  25 November Marum WIK
Op ons You Tube kanaal plaatsen we ivv muziek achter de filmpjes die rechtenvrij zijn. 
Hierdoor kunnen we een klein zakcentje verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten