zaterdag 10 juni 2017

09: Nachtswalkerstocht Nieuwehorne

Filmlink KLIK HIER  

Nog wat foto's KLIK HIER

Nieuwehorne   Vrijdagavond 9 Juni hebben we een prachtige Nachtkuier gelopen georganiseerd door 'Doelgericht Wandelen' van Gretha de Vries. De organisatoren hadden er iets moois van gemaakt! Veel theater, muziek, gezellige pauzes en een lekker stuk oranjekoek......het ontbrak ons aan niets!  We zijn even bij de start van de 33 km. geweest die om 17.00u startte en hebben de 15 km. zelf meegelopen en een filmpje gemaakt.In vergelijking met vorig jaar vonden we deze tocht weer een grote sprong voorwaarts! Vorig jaar was er niets op aan te merken maar dit jaar waren er meer attracties. Vuurgroep Friesland was aanwezig en zorgde in de 3e pauze voor een mooie show.. Grote vuurballen werden de lucht in geblazen, een spectaculair gezicht. Tijdens die pauze werd ook oranjekoek uitgedeeld vanwege het 5-jarig bestaan van de tocht....eerste lustrum dus! Samen met de appels en frisdrank die je daar kon krijgen was het zo'n beetje een Nachtswalkers-lopend buffet.
Er was een soort dansgroep aanwezig die als slaven over de weg liepen....'De walking death'. Mooi gezicht, ze werden begeleid door een dame die met de muziek meeliep. Mooi gedaan!!

Verder mooi verklede muzikanten waarvan enkelen de wandelaars de stuipen op het lijf joegen doordat ze vanuit de bomen en bosjes plotseling in het donker begonnen met spelen. Sterk hart dus vereist bij de Nachtswalkerstocht! 

Bij de eerste pauze speelde een soort Simon en Carfunkel enkele bekende nummers terwijl we daar ookmdrinken en stokbrood kregen, de 2e pauze was in Oldeberkoop waar Hilleke Timmer met haar band gezellige muziek speelde...we voelden ons in de ghetto! daar ook van alles te krijgen....broodjes hamburger bv, de maag werd verwend!

Ook de route was nieuw en dat was ook zeker niet verkeerd! Mooie paden, prachtige omgeving!

Erg gezellig zo'n nachttocht die toch wat extra's heeft in vergelijking met de 'normale' tochten overdag. De afstanden zijn vaak korter maar de mensen hebben meer tijd en doen rustiger aan....het is heerlijk om in deze gejaagde maatschappij dit te mogen beleven!

Start en finish was in de sporthal in Nieuwehorne waar de ongeveer 600 wandelaars van de 25 km. moeiteloos werden opgevangen en van een droogje en een natje werden voorzien.

Vanaf 17.00u waren de 33 km. lopers weggeschoten, en 21.00u de 15 km. lopers.

Zonder de anderen te kort te willen doen speciale dank aan Gretha de Vries die deze tocht samen met veel vrijwilligers wo. veel familie organiseert elk jaar. Het is HET paradepaardje van haar 'Doelgericht Wandelen'!  Ze organiseert verder de Waterlinie 2-daagse, de 'Walk for Mali' en Flaaie kuier (zal wel een spelfout in zitten, zoeken we nog op!).


Gretha en vrijwillig(st)ers: bedankt en jullie kunnen trots zijn op het resultaat van de (vinden wij) mooiste loop tot nu toe van Doelgericht Wandelen!!!  Klasse!