zaterdag 18 maart 2017

18: Winsum FLAL

NIEUWE FILMLINK HIER    (Inmiddels online)

Eerste film werd geblokkeerd op de mobiele apps door auteursrechten)





Winsum:   Vrijdagavond voor de laatste keer het hondje wegbrengen naar het dierenpension vlak bij ons in de buurt. We moesten haar wel plechtig beloven dat dit voorlopig de laatste keer zou zijn! Snowy heeft altijd last vam hyperventilatie als ze naar het pension gaat en trilt dan als een oud mannetje die een jonge meid in uitdagende bikini ziet! Maar ze hoeft eerst niet meer, de FLAL-tochten zijn voorlopig weer even aan de kant. Het was onze 7e in de serie van 12 prachtige wandelingen!


Defecte filmcamera: (Door terugzetten naar fabrieksinstellingen hadden we soms iets te lichte beelden, enkele instellingen hebben we nog niet aangepast, maar de film is prima te bekijken!


Vriendje weg:  De filmcamera is 14 dagen weggeweest maar gelukkig was hij net voor deze laatste FLAL klaar en we hadden hem vrijdags terug. Mooi op tijd dus om deze laatste FLAL tocht nog even mee te pikken en volgende week de 14 van Terhorne (filmen in donker)! Daarna hebben we praktisch elke week wel een filmafspraak met een organisatie. Binnenkort gaan we ons nieuwe schouderstatief ook gebruiken, mogelijk bij al bij de Kompenijster Kuiertocht 17 April (Paasmaandag) en zeker de Lytse Doarpen Tocht op 22 April.Ook bij de Gaasterlandtocht op 7 Mei en de 3-Provinciëntocht (13 April) gaan we een filmpje maken.


Afstanden:  Maar nu dus de laatste FLAL-tocht van dit seizoen! Start vanuit MFC De Helling te Winsum, voor de 2e keer dit seizoen was er een 60 km. route uitgezet en daarnaast een 40 en 25 km. Wij kozen als gebruikelijk de 25km. en startten gelijk met de 40 km. om niet meteen helemaal achterin het peleton alleen maar bomen te kunnen filmen....er moeten ook wat mensen op! Langere afstanden filmen op de manier zoals wij het nu doen is moeilijk, je loopt zelf mee, het kost tijd en je loopt zomaar achteraan en op een lange afstand kan dat een heel stuk worden!  25Km. dus!


De Wandeltocht: We hebben genoten van de wandeltocht! Er was regen voorspeld maar dit viel achteraf enorm mee, het enigste vocht wat we hebben gevoeld was van het zweet en het eindbiertje! We hebben geluk gehad!! Details van de route kun je vinden op de FLAL-site, wij beperken ons tot enkele opmerkingen. De beginopnames zijn wat minder massaal dan anders, men besloot om de routes al vroeg uit te delen waardoor we niet voor de menigte uit waren van de 40 km.  Wel waren we voor de 25 km. uit en die haalden ons na zo'n 4 km. langzaam in.

Herkenbaar:  Op 3e kerstdag lopen we altijd de 'Barre Kryst Kuier' mee vanuit Easterlittens. Die wordt in donker gelopen en het was mooi deze route ook eens bij licht te mogen lopen. De eerste en laatste kilometers zijn ook onderdeel van deze tocht. Maar ook de 'Lytse Doarpen Tocht' heeft hier enkele jaren geleden een route gehad. Veel herkenbare stukken dan ook voor ons en vele medewandelaars maar zeker de moeite waard! We kwamen oa. door Easterlittens, Baard, Jorwert, Jellum, Hilaard ea. In Jorwert was de kerk open maar een geschrokken kosteres die bang was voor de visites van vele gelovigen sloot snel de kerk voordat we erin konden! Wel heb ik heel even gezondigd en daardoor toch nog wat beelden in de kerk kunnen nemen.


Dank:  We willen het FLAL-bestuur en de vele vrijwilligers bedanken voor een mooi wandelseizoen waarin we vele mooie omgevingen hebben gezien en bewandeld. Het was het eerste seizoen dat een bijna compleet nieuw bestuur verantwoordelijk was voor de organisatie en we denken dat we namens heel veel wandelaars spreken door te zeggen dat ze het heel goed hebben gedaan!

Tige dank en OANT OAR JIER!!