dinsdag 7 maart 2017

07: Wandeltochten Jubbega eo.

Simmerjûnkuiers vanaf 26 Juli 2017
Kompenijster kuiertocht 17 April 2017

Ouwsterhaule:  2e Paasdag 17 april organiseert Getsje Postma en haar team weer de Kompenijster Kuiertocht, een wandeltocht over 10, 15 en 25 km. De vorige aflevering kreeg lovende recenties dus allemaal naar Jubbega en de caloriën verkregen door al die eieren er even af lopen!! Later in 2017 organiseert deze actieve jongedame voor de 2e keer de zogenaamde 'Simmerjoenkuiers' vanuit Jubbega en Hoornsterzwaag. De eerste Simmerjûnkuier is 26 Juli en zullen wekelijks worden gelopen. De afstand is ongeveer 10 km. en zelfs mensen met een smalle beurs kunnen meedoen want de entree is maar 1 eurootje! Daar krijg je zelfs nog een verzorging voor onderweg! De deelname liep langzaam op tijdens de kuiers van 2016 en de verwachting is dat het druk gaat worden in Juli en Augustus!! Je kunt nu nog je vakantie aanpassen om er bij te zijn in juli en Augustus!!
Getsje


In totaal zijn er 6 van die 'Simmerjûnkuiers' en voor de volbrengers van alle 6 kuiers is er een leuke herinnering!   Komt dus allen!!
Wij wandelen zaterdag 11 Maart vermoedelijk in Giethoorn, we zijn een beetje gehandicapt want 1 filmcamera is bij de monteur, het touchscreen werkte niet meer.  We nemen nu naast de kleine camera ook het fototoestel mee en maken iets minder film en iets meer foto's nu.

We lopen dit jaar GEEN 11-Stedentocht en ook niet de 4-daagse van Nijmegen
In de maand april filmen we elke week een wandeltocht!