dinsdag 24 januari 2017

30.01.2017: Groningen: Noorder Rondtochten 4D


Gemonteerde filmpjes per dag:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Verslagjes:    (Recentste staan bovenaan)

Dag 4: (29.01.2017)   Dag 4, de laatste wandel- en filmdag! Vandaag de 'Dag van Winsum'! We liepen enkele gedeelten dezelfde heen als terugweg. eerst naar Ulrum, toen naar Zoutkamp, vanuit Zoutkamp een rondje lopen/autorijden en later via Ulrum dezelfde route als het begin. We hebben dit keer niet dezelfde route heen en terug gereden ook al omdat er enkele fietspaden waren en daar konden we dus niet met de auto komen. We vonden de passage door Zoutkamp weer heel leuk maar ook de pauze in Avonturenpark Waddenfun was leuk al zijn we daar al een aantal keren geweest bij verschillende tochten waaronder de 'Tocht om de Noord'.

Onderweg enkele wandelaars wat vraagjes gesteld waarvan de meesten in de slotkilometers. De mening was eensluidend: De organisatie heeft zeer goed werk geleverd, iedereen was erg tevreden over het verloop van de 4-Daagse. Wij maken er niet een lang verhaal van, er is nogal wat beeldmateriaal van de tocht wat we vandaag en morgen even online willen zetten. Misschien hebben we ook nog de woensdag nodig. Dag 4 is inmiddels klaar en die zetten we zo online, een filmpje van 28 minuten, er moest veel worden 'gesnoeid' in de film. De korte film die we de eerste 3 dagen hebben geplaatst doen we niet bij dag 4. Meteen goed, anders moet deze 2x achter elkaar.

Volgende keer lopen we weer gewoon mee, we gaan niet standaard alleen maar filmen en ons met de auto verplaatsen. Maar deze 4-daagse momenteel lopen was een beetje dom geweest ivm. een beetje 'gezeur' aan een voet en een tekort aan langere afstanden lopen de laatste tijd.

We willen Peter Veldhuis en de hele organisatie heel erg bedanken voor de mooie 4-daagse die e hebben neergezet. Zoals 1 dame al meldde; "In 1 woord geweldig!


Dag 3:  (28.01.2017)  'Pine yne holle' was gelukkig weer over vandaag en met frisse kracht gingen we dag 3 in. Vandaag de etappe van Uithuizen naar de finishplaats Winsum, ook bekend van het Pieterpad. Het was een heel eind reizen naar uithuizen, we gingen even na half 7 weg om vandaag wat achterin te starten. We dachten de hele meute dan wel in te halen en steeds weer andere mensen in te halen maar met filmen en foto's nemen lukt dat niet zomaar. Morgen gaan we weer met de eerste groep mee en willen ook een stuk meelopen. Het eerste stuk ging langs dezelfde route als de dag eerder en het was dan ook Doodstil onderweg. Via de plaatsen Rottum, Warffum, Menkeweer, Rodewolt en Onderdam kwamen we in Winsum aan, start en finishplak van de laatste etappe.Iets minder gefilmd dan een dag eerder en dat ligt hem natuurlijk aan de afstand.

Onderweg een muziekgroepje in combinatie met een kl├╗nplak, ze kunnen toch niet helemaal zonder Friesland daar in Groningen!! Ook het borreltje ontbrak niet enkele kilometers voor de eindstreep. Er waren enkele griezelige mensen onderweg die de wandelaars de stuipen op het lijf jaagden, en er waren prachtig uitgedoste dames die de wandelaars het noorderlicht toonden.....prachtig allemaal. We hebben een stukje gefilmd in de achterbak van de auto wat voor herhaling vatbaar was. Maar jullie moeten de preview maar even zien, de volledige film komt 31 januari online, samen met de 4e dag. De eerste beide dagen zetten we waarschijnlijk30 Januari online.....IJs en weder dienende.

We gaan op bed, na de laatste dag nog wat meer woorden over deze prachtige en goed georganiseerde 4-Daagse. Peter en zijn manschappen hebben het weer prima voor elkaar!!! Van dag 4 komt er geen kleine film, we maken gelijk de orginaile uitvoering. TOT MORGEN!Dag 2:  (27.01.2017) Start vandaag vanuit Kabzeel in Appingendam.'s morgens iets later van huis. De eerste dag begonnen we voorin en dan blijf je steeds bij dezelfde mensen hangen. Dus kwart over 8 vertrokken we uit Appingendam. Eerst de Big Boss even vragen naar de vorige dag en wat dingetjes over dag 2, via korte gesprekjes met Jetze Haarsma en Hennie van Theo die bij de eerste stempelpost in de startlocatie zit maar later de bezemwagen bemand gingen we op pad. Meintsje liep enkele stukken, soms met hond, ondergatekende chauffeurde en filmde maar geen wandelstukjes vandaag wegens pine yn e holle. Hopelijk wordt morgen de schade ingehaald.

Prachtig wandelweer, schitterende route die veelal aangegeven werd met kleurrijke ballonnen. De plaatsnamen werden vaak aangegeven door een winternaam. Veel vuurkorven onderweg waar de koude hanen opgewarmd konden worden. Onderweg deden we de volgende plaatsen aan: Wirdum, Garrelsweer (met een pauze in het dorpshuis), Winneweer, Ten Post-Kroddeburen, Lellens, Stedum, Middelstum, Kantens, Doodstil en de finish in Uithuizen. We kregen weer een heerlijk glaasje Kwast of Chokolademelk, de alcoholisten onder de wandelaars konden vlak bij de finish hun (Drank) hart ophalen en werden verwend met een borrel. de route was 36,8 km lang en was prachtig. Mooie stukken langs water met rietkragen eb hoge wallen. Overal IJs en op sommige plaatsen zagen we nog schaatsers. Bij de finish kregen we een Broodje Hamburger met bediening! Klasse!! We gingen ongeveer half 3 weer naar huis, lekker op tijd zodat er nog tijd was voor het filmpje en een warme douche en ....een paar asperines!

Alle wandelaars heel veel succes de 3e dag!!!   Oant moarn ..... Groet ut Grun!!!Verslag Dag 1:  26 Jan. Etappe Groningen-Appingedam 30km.: 

26 Jan: Eerste dag Noorder Rondtochten: We hebben een kort filmpje online gezet, elke avond de hele film wordt net iets te veel, een soort journaal dus. Peter Velthuis vertelt daarin over het ontstaan van de Noorder rond Tochten, zijn stem wordt opgesierd met enkele beelden (ongeveer 4 minuten) van deze dag. Natuurlijk zijn er meer beelden, die zetten we maandag samen met die van de 2e dag dan online. de beelden van de 3e en 4e dag volgen dinsdag. Nu dus verslagje en kort filmpje. Start was vandaag in Groningen in het Poortershuis. Eerst door Groningen, onderweg een bakje koffie, toen naar Slochteren. Onderweg werd heerlijke warme Kwast geserveerd wat niet alleen lekker was maar ook heerlijk de handen opwarmde, want het was de eerste uren best wel koud!

Veel asfalt onderweg maar we kwamen ook door mooie gebieden zoals het Schildmeer waar een aardig laagje ijs op lag. Mooie plaatjes werden door vele wandelaars daar geschoten en sommigen waagden zich even op de houten pier. Het was heerlijk wandelweer, 's morgens koud maar in de loop van de dag ontdooiden de handen en voeten enigszins. We zijn van plan elke dag een korte tekst hier te plaatsen en na de 4e dag een uitgebreidere want we moeten ook nog even slapen tussendoor. We kregen aan het einde van de wandeling een heerlijk bordje soep van de organisatie. Het was vandaag wennen aan onze nieuwe beleving van een wandeling doordat we met auto en stukjes wandelend meereisden. Even de draai vinden, morgen gaan we meer aan interviews doen en grotere stukken meelopen. Iedereen die meedeed: Kekker slapen en morgen gezond weer doorlopen!  Oant moarn!!!


24 Jan: Donderdag as. gaan we 4 dagen mee tijdens de Noorderrondtochten! Elke dag proberen we een kort item op deze pagina te plaatsen in de vorm van tekst, foto's en/of film. In hoever dat lukt hangt af van het tijdstip dat we thuiskomen. In ieder geval staat alles klaar om snel iets online te zetten. De eerste etappe gaat van Groningen naar Appingedam, de tweede van Appingedam naar Uithuizen, de derde van Uithuizen naar Winsum en de laatste start en finished in Winsum. Afstanden resp. 30, 36, 26 en 41 km. Vorig jaar hebben we niet meegedaan maar deze keer zijn we erbij...niet alles lopend maar filmen en foto's maken is ook leuk en we pakken echt onze kilometers wel deze 4-Daagse!  Donderdagavond meer tekst over de 1e wandeldag!

Recentste bericht zetten we meteen onder de rode lijn met gele streepjes. Succes deelnemers!