donderdag 4 maart 2021

Odoorn/Exloo: FLAL-loop

Odoorn:  In deze coronatijd worden er geen georganiseerde wandelingen gelopen. Gelukkig kunnen we hier en daar wat routes downloaden en op deze manier toch wat mooie tochten wandelen met behulp van de GPX routes die we via de telefoon volgen. Van de FLAL site hebben we zo'n 20 wandelingen gedownload en de tweede daarvan liepen we op 3 maart 2021 (...eerder liepen we al in Hypolitushoeve). De beelden die we hebben gemaakt kun je zien op de volgende linken: 


FILMLINK KLIK HIER    /    FOTOLINK KLIK HIER


Na de dood van ons hondje Doerak liepen we niet zoveel georganiseerde FLAL-tochten meer omdat hondjes daar niet welkom zijn en ons overgebleven hondje niet alleen kon zijn. Jammer genoeg is zo ons vaste ritueel om 2-wekelijks een FLAL-tocht te lopen daarmee destijds tot een einde gekomen


Ons oog viel meteen op de tocht in Odoorn/Exloo omdat we daar enkele jaren gekampeerd hebben en we de wereld daar heel mooi vonden. We liepen daar jaarlijks de Drentse Wandel 4-Daagse maar tijdens deze FLAL-loop zagen we dat we lang nog niet alles hebben gezien van de omgeving daar! Prachtig, wat een mooie natuur, veel bos en ook heel veel heuveltjes in het bos op veel plekken!  


Onderweg zagen we prachtige huisjes en enkele hunnebedden, en ook waren er wat grafheuvels te bewonderen. Veel onverharde weggetjes leidden ons oa. van Odoorn naar Exloo. Onderweg ook enkele mooie vennetjes. Het was heerlijk wandelweer, we hoorden later dat het in Friesland fris en bewolkt was gebleven dus we hebben erg veel geluk gehad! Het was wel even een eindje rijden: zo'n 90km. maar 's zomers reden we soms 1000Km. om vakantie te vieren in de zon!  We gaan waarschijnlijk wekelijks zo'n tocht lopen afgewisseld met een zgn. Knapzaktocht in Drente, ook daar hebben we velen op onze mobiel geladen. 


Tussendoor willen we af en toe een etappe van het Friese Woudenpad wandelen. We denken 1x per maand, het is toch een heel gedoe met de fietsen, een rondwandeling is makkelijker.5 of 6 Maart maken we nog even een kort filmpje van deze prachtige FLAL tocht! De link komt dan bij dit verslag te staan.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten