zondag 7 oktober 2018

06.10.2018: Holwerd Nachtkuier

Holwerd   Zaterdagavond reisden we naar Holwerd voor alweer de 4e Nachtkuier van Holwerd, onze 2e keer dat we meeliepen. Vorig jaar troffen we bij de Nachtswalkerstocht Fryslân vanuit Nieuwehorne een goed gemutste delegatie uit Holwerd die flink reclame maakten voor het evenement. Het contact was gauw gelegden we praatten af dat we ook in Holwerd een filmpje zouden gaan maken van de nachttocht aldaar. We troffen het niet echt want het weer was slecht. Harde wind en regen waren continu aanwezig en dat bemoeilijkte het filmen aanzienlijk. Maar het was heel gezellig en prachtige items onderweg.


Reden om dit jaar natuurlijk weer mee te lopen en filmen in de hoop dat de weergoden ons beter gezind zouden zijn. De affiches waren veelbelovend: Nachtkuier Holwerd zou een sprookje worden!  Of het dat is geworden? klik op de filmlink!

FILMLINK KLIK HIER          

    Filmlink toneelstukje klik hier


De 4e editie dus en er was een belangrijke wijziging nml. het wegstrepen van de lange afstand (25km) die deels langs de dijk liep. We denken ook niet dat je bij zulke tochten echt lange afstanden moet doen, je loopt een dagtocht en beleeft een avond- of nachttocht vinden wij, vooral ook omdat er zoveel tijd is besteed aan leuke items onderweg, daar moet je echt niet snel aan voorbijlopen! Vaak is er veel muziek en entertainment onderweg, en meestal van artiesten uit de buurt! Het thema van deze tocht: Sprookjes. En die waren er genoeg te zien!


We zagen oa. Hans en Grietje, Roodkapje, Sneeuwwitje, De heks en de raven en vele anderen!
Prachtig, ze zijn bijna allemaal op ons filmpje te zien! Er waren vele honderden/duizenden lichtjes geplaatst die de route aangaven, een hele klus voor de organisatoren, een diepe buiging daarvoor! Bij het uitbeelden van de sprookjes werd veelal wat theater opgevoerd en zelfs ook een heus toneelstukje wat we helemaal hebben opgenomen en in een aparte link op You Tube staat. De link wordt ook aangegeven in het filmpje van de tocht tijdens enkele beelden ervan in de compilatie. Niet alle sprookjes waren te zien, enkele vielen letterlijk in het water door de harde wind. Tijdens de 2e helft van de kuier begon het hard te waaien en regenen. Het laatste stuk was echt even afzien maar gelukkig hebben we een groot deel van de kuier goed weer gehad. Ook de dames van de inschrijving zagen er geweldig uit, fantastisch. Maar geachte lezer...zie het filmpje maar even, ik kan het nooit zo sprookjesachtig typen dan de beelden laten zien.We zijn blij dat we deze tocht weer mochten meelopen! Het was een prachtige sprookjesachtige avond die we voor geen goud hadden willen missen!!   We hebben ons best gedaan op de filmmontage zodat we misschien volgend jaar weer mogen komen!! (Open sollicitatie😅).

Dikke pluim voor de oranisatie die kosten nog moeite hadden gespaard er iets unieks van te maken! Jammer van het slechte weer in het 2e deel maar dat heeft niemand in de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten