maandag 18 december 2017

17: Kampen: Kerst Oud Kampen

Kampen: Voor alweer de 3e achtereenvolgende keer gingen we een weekje voor de kerstdagen naar Kampen voor de traditionele 'Kerst in Oud-kampen'.


FILMLINK KLIK HIER
We waren 2 jaar terug op deze happening geattendeerd door Anneke Tissink die ook ergens aan de route aanwezig was bij dochterlief die daar oa. 'Kamper Knypertjes' verkocht. Dit jaar was ze door verhuizing van haar dochter helaas niet aanwezig waardoor we dit jaar geen heerlijke knypertjes kregen, ook niet bij anderen gezien. In tegenstelling tot vorige jaren gingen we om half 3 al weg zodat we er mooi voor de aanvangstijd (16.00u) al waren. Dit gaf minder parkeerproblemen en het was eerst even lekker rustig!!

Parkeren deden we in een drassig grasveld waar we na afloop moeilijk weer wegkwamen. het evenement was fantastisch, mogelijk nog mooier dan vorige jaren! Geweldig wat daar allemaal de revue passeert!  Overal muziek, Kerstmannen, schapen en schaapsherders, lekkere hapjes, een kermis, theater, vrouwen met lange benen, prachtig verlichte route en objecten, dansgroepen enz. enz.!  Ook kwamen we in een kerkgemeenschap waar op de benedenetage muziek, koffie en cake was en op de bovenetage hield de kerk open huis door een instuif preek met een kerststuk opgevoerd door veelal jongeren.  We konden mooi meezingen want de liederen werden ook getoond door een beamer.


We hoeven eigenlijk niet zo'n lang verhaal te doen want veel is vastgelegd op onze filmcamera waarmee het filmen in donker steeds beter gaat! Ook de nieuwe lamp scheelt een stuk wb. kwaliteit van de film, hij wordt er wel wat zwaarder door maar daar had ik wat op gevonden: Snowy ging mee veelal in de draagtas en die was zo zwaar dat je de camera haast niet meer vernam!! 


Het was Kerstmarkt nummer 2 dit weekend, we waren zaterdag bij het Dickens festival in Lemmer, ook mooi maar Kampen heeft onze voorkeur!

Ik soe sa sizze: Jimme moatte it filmke mar ris sjen! (Jullie moeten het filmpje maar eens zien). Voor volgend jaar staat deze Kerstmarkt/festival weer met dikke letters in de agenda! Een aanrader!!


    Een paar foto's gemaakt met de filmcamera....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten