zondag 8 maart 2020

07 Heerenveen 3e Struuntocht 2020

FILMLINK KLIK HIER   FOTOLINK KLIK HIER

Heerenveen:  Op zaterdag 7 maart werd alweer de 3e struuntocht van 'Doelgericht Wandelen' georganiseerd ter voorbereiding op de Klaver4Tocht 2 Mei as.! Het is het 3e seizoen struuntochten die in deelnemersaantallen een stormachtige ontwikkeling doormaken! Het eerste seizoen in 2018 kwamen er gemiddeld een ruime 50 deelnemers naar de door wandelcoach/trainster Gretha de Vries georganiseerde doelgerichte struuntochten; de 2e serie in 2019 wandelden zo'n 400 wandelaars gemiddeld mee en in dit seizoen ligt het gemiddelde momenteel boven de 1000 wandelaars! Deze 3e struuntocht brak weer alle records, er deden liefst 1235 wandelaars mee aan deze schitterende tocht!

De Klaver4Tocht:
De finale van de 5 struuntochten is 2 Mei as.; dan wordt de zgn. Klaver4Tocht georganiseerd waar Gretha al druk voor in de weer is om mooie routes in elkaar te zetten met natuurlijk de nodige gezelligheid onderweg!!  Dit is tevens de opvolger van de populaire Nachtswalkerstocht die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd. We weten inmiddels wel zeker dat deze een waardige opvolger zal krijgen in de Klaver4Tocht! Men kan kiezen uit 4 'klavers' en dus uit de afstanden 10, 20, 30 of 40 km. Het zijn tevens prachtige trainingen voor de aankomende meerdaagse tochten die er ook deze zomer weer op het programma staan!!

Droneopnames:
Maar nu eerst dus de 3e struuntocht, de start was in het sportcafé van het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, haast een thuiswedstrijd voor ons. We waren half 9 in het café, 9 uur was de start van de 10 en 15 km. Wij deden de langste afstand en hadden naast film- en fototoestel ook de actioncam en de drone meegenomen, afwachten natuurlijk of de wind niet te hard zou worden voor drone opnames.

De Struun:
De weersomstandigheden waren ideaal!! Het zonnetje scheen uitbundig, niet veel wind en erg veel deelname (1235)!! En Gretha had een prachtige route uitgezet, we komen regelmatig in Oranjewoud maar zagen nu plekjes die we nog niet eerder hadden gezien! Bekende punten waren de prachtige overtuin, waar wij overigens niet in konden vanwege het verbod op honden. Gelukkig maakte de drone veel goed en konden we toch nog een mooi beeld ervan maken! We liepen langs museum Belvedere met haar mooie strakke paden en waters, hadden een schitterende pauzelocatie in de Oranjerie waar gratis koffie en thee werd geschonken. Het was een hele klus om al die wandelaars van drinken te voorzien maar dat ging ze daar goed af. Voor de liefhebbers die nog energie over hadden kon de uitkijktoren worden beklommen. Dat hadden wij enkele dagen vooraf aan de loop al gedaan en de beelden ervan zijn dus archief. Konden we nu mooi doorlopen. Prachig uitzicht vanuit de uitkijktoren! Tegen het einde van de wandeling liepen we nog door een schitterend park met mooie strakke paden en een vijver. Aparte huizen waarvan velen met zwanen waren versierd. Onderweg zagen we een mooie natuur en ook vele mooie huizen waar Oranjewoud dan ook bekend om is. Al met al een prachtige wandeling!We hebben wederom genoten van een prachtige 'struun' door het prachtige Oranjewoud!! BEDANKT organisatoren en vrijwilligers voor deze prima bestede zaterdagmorgen!!


Volgende struuntocht: 4 April as. vanuit Dorpshuis De Mande; Dorpsstraat 63 Haule.
Starttijd van 9-11 uur.      Zie ook https://doelgerichtwandelen.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten