zaterdag 22 augustus 2015

22 Ternaard: Wylde Tulpen Tocht


(Foto's voor Google+hier) 
Omdat Pleun Platvoet niet mee heeft gedaan afgelopen zaterdag 22/8 wegens een achillespeesblesure moeten we nu zelf een stukje in elkaar knutselen. Pleun heeft beloofd komende week wel een stukje voor haar column te zullen schrijven.

De Wylde tulpen Tocht dus en die hadden we nog niet eerder gedaan. De tocht was gekoppeld aan een goed doel: Het Ushersyndroom. Dit is een erfelijke aandoening waardoor mensen doof en blind kunnen worden. Per deelnemer zou een vast bedrag worden gedoneerd. Het tientje inschrijfgeld was wel pittig maar ach....voor het goede doel hebben we graag wat over. Er kwamen zo'n 190 wandelaars op de tocht af waarvan 50 wandelaars voor de 10km. kozen, liefst 91 voor de 20km. en ongeveer 50 voor de 40km. In deze laatste catagorie zaten veel lopers die deze tocht deden als laatste voorbereiding op de Friese Kennedymars die volgend weekend van 28 op 29 Augustus wordt gelopen. De deelname daarvan begint wat op gang te komen en er hebben zich nu al zo'n 180 wandelaars voor de 80 km. opgegeven.

Er waren veel mooie paden in het begin maar ook veel wijdse blikken. In het 2e deel ging de route veelal over de dijk langs het wad. Mooi stuk maar wel een lang stuk wat als erg pittig werd ervaren mede door de warmte. Ploeg Jifke/WB redde daar nog een schaap die in de problemen was geraakt. Onderweg genoeg pauzes waarbij extra ingelasten (Karnemelk en limonade). Heerlijk koud! Het stukje naar de boot toe en terug voor een pauze bij een restaurant daar vonden we minder geslaagd. Je zag daar wel veel vogels op het wad pootje baden.

Al met al een prima editie van de Wylde Tulpen al is het ons niet helemaal duidelijk waar de naam weg komt! Ja we zagen wel wat Wylde Vrouwen maar denk niet dat die daarmee bedoeld werden. Mooie tocht, genoten en prima voorbereiding voor de Kennedymars 28 Augustus vanuit Wouterswoude!

BEDANKT ORGANISATIE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten