zaterdag 3 oktober 2015

Heerenveen 5 Dorpen

     
      
FOTO'S KLIK HIER


We twijfelden wat waar we heen zouden gaan, er waren tochten in Rolde, Waskermeer en Heerenveen. Toch maar voor Heerenveen gekozen en daar geen spijt van gehad. Heerlijk dichtbij (12 km.vanaf ons huis) is de natuur natuurlijk ook mooi genoeg om een mooie tocht te lopen. We waren wat bang voor een route waar we al zo vaak liepen maar dit viel erg mee. In vergelijking met vorig jaar vonden we de route mooier.

Vanuit sportcomplex Skoattewâld liepen we over mooie fiets en wandelpaden tijdens de eerste helft van de tocht en die waren erg de moeite waard. Mooie natuur, veel maisvelden stonden nog overeind en de nodige paddestoelen gespot, de ene nog mooier dan de andere. Mooie plaatjes ontstonden ook door de vochtige spinnewebben en de zonnestralen die prachtig laag door de bomen schenen. We deden de 25km. en na 15km. was er een pauze in het prachtige sportcomplex Udiros in Nieuwehorne.  Het zonnetje scheen de hele dag boven de ongeveer 350 deelnemers en de combinatievan bovengenoemde details zorgden voor een mooie tocht.

Voorlopig lopen we niet meer dan 25km. loopjes, toch een heerlijke afstand. Je bent mooi op tijd weer thuis, er is nog wat tijd voor andere dingen en straks als het weer sneller donker is kun je de tochten mooi bij licht lopen. Tot enkele weken voor de 11-Steden wandeltocht dus korte afstanden.....daar is ons hondje Snowy ook wat contenter mee. Ze mag trouwens  nu overal mee heen in de nieuwe rugtas waar ze heerlijk languit in zitten kan, slechts 1 vereniging heeft nog geen uitsluitsel gegeven. Snowy als handbagage....moet kunnen!

Oant oare wike!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten