zondag 25 juni 2017

24: WillemsoordGeneraal van den Bosch Midzomerwandeling


Vanuit café 'De Steen' Willemsoord


Zaterdag 24 Juni waren we te gast in Café  'De Steen' in Willemsoord waar de Midzomerwandeling werd gehouden. Elk jaar worden er 2 wandeltochten georganiseerd vanuit het café; in Februari liepen we al de zgn. 'Vuurkorftocht' mee en nu dus de Generaal van den Bosch wandeling. De Generaal was zelf aanwezig! De tocht startte om half 6 's avonds.

Geen lange loop voor ons dus dit keer, de Sneek Marathon ligt niet in ons budget. Bovendien komen we daar zo vaak, de route loopt haast voor de deur langs. Vorige keer was het gezellig in Willemsoord en toen de kroegbaas mailde of we ook mee wilden doen was de keuze al snel gemaakt. Door veel drukte de laatste weken kwam een korte afstand en dus de hele dag verder vrij niet zo raar uit. Willemsoord dus!

In het café eerst even een bakje koffie, daarna snel voor de stoet uit lopen, welke afstand we zouden doen hing er wat vanaf waar de meeste wandelaars heen zouden gaan. Het was niet zo druk als bij de Vuurkorfwandeling maar wel gezellig. Onderweg deelde de Generaal zelf appeltjes uit op de eerste pauselocatie. Daarvoor hadden we al mooie paden bewandeld oa. in het 'Krullebossie'. De paden wisselden elkaar af in stukken onverhard en verhard, er was naast de 'appelpause' nog een gezellige pause met open vuur, muziek, thee en een koekje.  Tevens kon je daar op 'boomschijfjes' je wensen voor de zomer opschrijven die aan een krans kwamen te hangen die later in een soort boom (De 'Meiboom') werd gehangen die na de wandeling omhoog werd gehesen voor café restaurant 'De Steen'. Leuk Skandinavisch ritueel wat we beiden nog nooit hadden meegemaakt. Een man of 8 liepen rondjes rond de boom met linten die zich langzaam helemaal om de paal wonden. Het hele spektakel is te zien op ons filmpje (Link bovenin verslag).

Ook kregen  we na de finish Zweedse balletjes geheel in de Skandinavische sfeer dus.

Erg leuke wandeling, we hebben er geen spijt van dat we een lange tocht hebben laten lopen! Er komen er vast nog meer (goedkoperen!).

Organisatie bedankt voor de gezellige mooie wandeling!